Project Description

  • ÉMSZ ÉV TETŐJE Nívódíj: Emléklap
Feladat: A gépészeti teraszok szigetelése – 1800 m2
Rendszer: KEMPERTEC® EP-Primer; KEMPEROL® V210 + kvarchomok

Papp László Budapest Sportaréna építésétől 2021-ig Budapest és Magyarország legnagyobb, azóta második legnagyobb fedett sportcsarnoka

Alkalmazott technológia

Cégünket a BOUYGUES HUNGÁRIA KFT. kereste meg az általuk épített Papp László Sportaréna gépészeti teraszainak ázási problémáival. Mindkét terasz (összesen 1800 m2) alatti helyiségekben ázást tapasztaltak. Korábban többször próbálták javítani a szigetelést a felső rétegrendek bontásával, de sikertelenül. Mivel a létesítményt a Bouygues Hungária Kft. építette, ezért garanciális kötelezettségének keretében kellett a feladatot megoldania. Az épület teljes kihasználtsággal üzemelt, tehát a szigetelés felújításának megoldásánál ezt is figyelembe kellett venni.

Több változatban adtunk ajánlatot, de látható volt, hogy a teljes felület bontása, szigetelése, majd visszaépítése a folyamatosan üzemelő csarnokban kockázatokat rejt magában. Az anyagok deponálása, átforgatása és pótlása valamint a hulladék elszállítása a sűrű programok miatt nehezen ütemezhetőnek és kivitelezhetőnek tűnt, továbbá a teraszon elhelyezett és üzemelő gépek, több helyen, nehezen hozzáférhető csomópontjai, letakart felületei olyan szigetelési technológia kiválasztását igényelték, melyek a fenti követelményeknek mindenben megfelelnek. Ekkor Gutai György kivitelezés vezető kollégánk ötletére megvizsgáltuk annak lehetőségét, hogy a szárazon lerakott, de az idők során betömörödött és összeállt beton járólapok helyben hagyásával (1-5. jelű kép) egy a meglévő felületen elkészített KEMPEROL V 210 szigetelés elkészítése műszakilag megfelelő megoldásnak minősülne-e. A vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy a szigetelés elkészíthető, sőt a meglévő feltételek mellett javasolt.

A KEMPEROL V 210 műgyanta bázisú szigetelés kedvező tulajdonságai, mint a nagy hőingadozásoknak való ellenállás, a hosszú időn keresztül megőrzött rugalmasság, a felület mechanikai védelme, a nagymértékű páradiffúziós képességei, valamint az összetett csomópontok egyszerű kialakításának lehetőségei, mind érvként álltak a KEMPEROL szigetelés alkalmazására.

Képgaléria:

További referenciáink

További információk / Ajánlatkérés

Köszönjük, az üzenetét sikeresen elküdlte számunkra. Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!
Sajnáljuk, az üzenet elküldése közben hiba történt. Kérjük, próbálja meg újból.

Gyors segítség

Sürgős kérés esetén kérjük hívja az Enterol Kft. központi telefonszámát:

+36 23 500083