Project Description

Feladat:  Az épület által határolt zöldtető, a teljes felületű lapostető és tetőteraszok, valamint a kb. 280 db terasz
– 4561 m2
Rendszer:
Tetőkert (fordított rétegrendű tető): GUMMIFLEX PL4 mm POLYGLASS ANTIRADICE P4 mm
Terasz és erkély (egyenes rétegrend): EUROPLAN FG/GG 1,5 mm. EUROPLAN FÓLIABÁDOG
Tetőszigetelés: EUROPLAN FG/GG 1,5 mm. EUROPLAN FÓLIABÁDOG

Cégünk 1997.júniusában kapta meg a Budapest, XIII. Jakab u. 17. sz. alatti „Metropolitan Park” 280 lakásos társasház komplett szigetelési munkáit.

A munka kiterjedt az épület által határolt zöldtető (1-3. kép), a teljes felületű lapostető és tetőteraszok (4-14. kép) valamint a kb. 280 db terasz szigetelési munkáira (15-22. kép)

A szigetelés szokványos kivitelű, a teraszokon, erkélylemezeken (16-21. kép) és a lapos tetőkön és tetőteraszokon lágy PVC szigetelés (5-14. kép) a zöldtetőn pedig kétrétegű bitumenes lemez szigeteléssel készült (1-3.kép).

A pályázat oka, nem a technológia bonyolultságában, hanem inkább a kivitelezés logisztikai és szervezései bonyolultságában keresendő.

Nagy erőpróbát jelentett az épület szinte teljes homlokzatát borító „töménytelen” (1,-4,-15. és 22. kép) mennyiségű terasz kivitelezése a társszakmákkal való egyeztetés, az anyagszállítás, az elkészült szigetelés megóvása- stb-stb.

Az épületen készült egyenes és fordított rétegrendű, leterhelt és mechanikai rögzítéses ill. zöldtető. A vasbeton látványgerendákat fóliabádoggal fedtük (23. kép)

Biztosan ismerik szigetelő kollegáim amikor a terasz még nem szigetelhető mivel azokat állványerdő borítja és miután elbontották az állványt azonnal ott a homlokzatos és nem értik, hogy miért nincsen kész a szigetelés, holott a nyílászárók még el sincsenek helyezve. És mindez 280 db teraszon. Természetesen minden teraszon jelen van az összes technológiai folyamat. A munka gyorsítása érdekében a függőleges lábazati felületek fóliabádog rögzítéséhez vásároltunk kettő db HILTI szögbelövőt amikkel csak a teraszokon kb. 50.000,- db rögzítő dűbelt lőttünk be. Cél volt továbbá, hogy ne kelljen minden egyes terasz szigeteléséhez minden egyes alkalommal a 220V-os elektromos energia ellátást kiépíteni. Ennek érdekében beszereztünk 2 db HILTI akkumulátoros ütve fúrót, arra az esetre, ha valamilyen oknál fogva a szögbelövés nem lehetséges. Ez az üreges téglánál több helyen előfordult, ahol HPS beütő dűbelt kellet alkalmaznunk előfúrt furatba. A felvonulás és levonulás idejét így a lehető legkisebb időre tudtuk csökkenteni, de még így is tetemes ráfordítást igényelt(21. kép)

A tető és a tetőteraszok szigetelése már gyerekjátéknak tetszett a teraszok szigetelése után.

A tetőteraszok és tetőszigetelést minden esetben árasztásos próbával adtuk át(10-12. kép).

Képgaléria:

További információk / Ajánlatkérés

Köszönjük, az üzenetét sikeresen elküdlte számunkra. Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!
Sajnáljuk, az üzenet elküldése közben hiba történt. Kérjük, próbálja meg újból.

Gyors segítség

Sürgős kérés esetén kérjük hívja az Enterol Kft. központi telefonszámát:

+36 23 500083